Tort cu cremă de brânză și portocale

de georgiaskitchen in Torturi, 10 Mar 2014 | 5485 vizualizari

 

Pentru că azi e luni și mie una mi se pare că e cea mai grea zi din săptămână, m-am gândit să îndulcesc situația cu un tort...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahăr
  • Crema:
  • 350 g cremă de brânză 10% grăsime
  • 350 g iaurt grecesc
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 5 g gelatină
  • 2 portocale
  • esență de rom
  • Pentru însiropat
  • cafea
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă
  • căpșuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de brânză și portocale:

Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos în sus. 

Turnați compoziția într-o formă de tort (24 cm) și o dați în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute.

După ce s-a copt îl scoateți din formă și îl lăsați la răcit.

Acum e timpul sa faceți crema. Puneți gelatina la înmuiat într-un pahar cu trei linguri de apă. Sincer eu am folosit-o pentru că nu știam dacă îmi va ieși crema fără ea.  Într-un vas adăugați brânza cu zahărul pudră și mixați până acesta se topește. Cu o lingură adăugați și iaurtul și amestecați ușor până la omogenizare. Gelatina o dizolvați la bain-marie, o lăsați un minut să se răcorească apoi o turnați peste cremă, și cum bine v-ați dat seama...:) iar amestecați. Portocalele le curățați, le tăiați și le puneți peste crema de brânză, împreună cu esența.

Blatul răcit îl tăiați în două. Însiropați partea de jos cu cafea îndulcită în care adăugați puțin rom sau esență de rom și îl puneți în forma de tort. Turnați crema și puneți deasupra cealaltă jumătate de blat la fel de însiropată ca și prima...:)

Îl puneți în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, îl scoateți din formă și il îmbrăcați într-o păturică de frișcă. Îl ornați cu căpșuni cum am facut eu, sau după bunul plac.

 

S-aveți poftă și tot ce v-ați propus să realizați săptămâna asta să vi se îndeplinească!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză și portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si portocala